Parisul impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parisul impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise

Autorităţile franceze au emis o nouă restricţie care va intra în vigoare începând de luni la Paris. Măştile vor fi obligatorii pentru toţi cei de peste 11 ani, în anumite zone aglomerate, relatează Deutsche Welle, citat de stiriletvr.ro.

Cetăţenii au obligaţia de a purta mască în spaţiile deschise, mai ales în zonele aglomerate şi în punctele turistice.

Rata cazurilor pozitive cu noul coronavirus din metropola pariziană este de 2,4% comparativ cu media naţională de 1,6%, potrivit oficialilor francezi.

Până în prezent, Franţa a înregistrat aproximativ 200.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 30.000 de decese asociate bolii.

Franţa a reuşit să încetinească răspândirea virusului încă din iunie, dar perioada vacanţelor este dificilă deoarece oamenii ignoră regulile de distanţare socială.

Peste 400 de persoane sunt depistate pozitiv pentru COVID-19, zilnic, iar cei mai afectaţi provin din grupul cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Directorul Direcţiei Generale de Sănătate din Ministerul Sănătăţii, Jerome Salomon, a emis un avertisment cu privire la situaţia pandemică actuală: "Virusul continuă să circule foarte activ la nivel mondial. Există o tendinţă ascendentă în Franţa şi Europa", a declarat Salomon într-o conferinţă de presă.

Similare
RECOMANDĂRI