Paraguay îşi va transfera ambasada din Israel la Ierusalim (oficial)
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Paraguay îşi va transfera ambasada din Israel la Ierusalim (oficial)

Paraguay îşi va transfera ambasada sa din Israel, Tel Aviv, la Ierusalim, urmând exemplul Statelor Unite şi Republicii Guatemala, a făcut cunoscut miercuri ministerul de externe de la Asuncion, transmite AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat în decembrie decizia sa de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, întrerupând tradiţia predecesorilor săi.

Transferul foarte controversat al ambasadei Statelor Unite este prevăzut la 14 mai, pentru a coincide cu a 70-a aniversare a creării statului Israel.

Într-un scurt comunicat, ministerul paraguayan a anunţat "lansarea procesului de execuţie a deciziei prezidenţiale (...) privind reprezentarea diplomatică a Paraguay în Israel".

Luni, surse diplomatice de la Asuncion declaraseră pentru AFP că Paraguay studiază această posibilitate.

Cu câteva ore înainte, purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de externe, Emmanuel Nahshon, a sărbătorit ca o certitudine transferul.

"Paraguay îşi va deschide ambasada la Ierusalim la sfârşitul lunii mai! Preşedintele (Horacio) Cartes va inaugura ambasada! Veşti excelente în timp ce recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului ia amploare", anunţase Nahshon într-un mesaj pe Twitter, retransmis pe contul oficial al ministerului.

Preşedintele Cartes, care îşi va încheia mandatul la 15 august, ar putea asista la inaugurarea noii ambasade pe 21 sau 22 mai şi ar putea fi însoţit de preşedintele ales, Mario Abdo Benitez, a informat ministerul israelian de externe.
Similare