Pakistan: Cel puţin 12 morţi într-un atentat sinucigaş în cursul unei întruniri electorale
Sursa foto:Stirile ProTV Vizualizari:

Pakistan: Cel puţin 12 morţi într-un atentat sinucigaş în cursul unei întruniri electorale

Cel puţin 12 persoane, printre care un influent on politic local, şi-au pierdut viaţa marţi seară într-un atentat sinucigaş împotriva unei reuniuni electorale la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Atentatul a fost comis în cursul unei reuniuni organizate de Awami National Party, formaţiune care a mai fost ţinta represaliilor militanţilor islamişti pentru că şi-a manifestat opoziţia faţă de unele grupări cum ar fi talibanii, notează agerpres.ro.

Mai devreme, un purtător de cuvânt militar recunoscuse că asupra campaniei pentru alegerile parlamentare de la 25 iulie planează o serie de ameninţări.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei, a fost un atac sinucigaş care l-a vizat pe Haroon Bilour", a declarat pentru AFP Shafqat Malik, un responsabil al poliţiei, referindu-se la unul dintre candidaţii Awami National Party la alegeri.

Un alt responsabil cu rang înalt al poliţiei, Kaukab Farooqi, a confirmat că Haroon Bilour şi-a pierdut viaţa în acest atac.

Haroon Bilour aparţinea unei influente familii politice din provincia Khyber Pakhtunkhwa a cărei capitală este Peshawar. Tatăl său, Bashir Bilour, de asemenea un om politic cunoscut, a fost ucis într-un atentat sinucigaş în 2012.

Similare
RECOMANDĂRI