Operaţiune franco-elveţiană: Opt persoane inculpate în Franţa pentru terorism
Sursa foto:digi24.ro Vizualizari:

Operaţiune franco-elveţiană: Opt persoane inculpate în Franţa pentru terorism

Opt persoane, care fuseseră arestate marţi într-o operaţiune efectuată în Franţa şi în Elveţia, au fost inculpate în cadrul unei anchete cu privire la pregătirea unui atentat în Franţa.

Comparând vineri în faţa unui judecător antiterorist, cei opt au fost inculpaţi pentru "asociere criminală teroristă". Şapte dintre ei au fost plasaţi în detenţie provizorie, iar ultimul, sub control judiciar, conform rechizitoriului parchetului.

În total, 10 persoane care au postat mesaje cu conţinut violent pe mesageria criptată Telegram, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, au fost arestate în cursul acestei operaţiuni antiteroriste, dintre care nouă în Franţa. A 10-a persoană, o columbiancă de 23 de ani, a fost reţinută în Elveţia, unde a fost plasată în arest provizoriu pentru o perioadă de trei de luni, la cererea Ministerului Public al acestei ţări.

Potrivit unei surse judiciare, unii dintre ei se declarau "în mod explicit susţinători" ai grupării jihadiste Statul Islamic.

Această operaţiune a intervenit după o anchetă judiciară deschisă în Franţa în 19 iulie şi o procedură penală lansată în Elveţia în iunie 2016, relatează Agerpres.

Similare