O profesoară din Canada a fost aleasă cel mai bun dascăl din lume
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O profesoară din Canada a fost aleasă cel mai bun dascăl din lume

Maggie MacDonnell a primit premiul în valoare de un milion de dolari pentru munca sa în cadrul unei comunităţi izolate din nordul extrem al Canadei. Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai, scrie StirileTVR.

De şase ani, Maggie MacDonnell lucrează în Salluit - un sat din nordul Arctic al Canadei cu o populaţie de doar 1 300 de locuitori. Acolo, tânăra profesoară a fost martora gravelor probleme cu care se confruntă comunitatea de inuiţi.

„În nord sunt provocări uriaşe. E o criză a locuinţelor. Acolo 18 oameni trăiesc în case cu 4 dormitoare.Pur şi simplu nu există nicio 
demnitate umană în asta.

La aceasta se adaugă alcoolismul, abuzurile sexuale frecvente şi o rată foarte ridicată de sinucideri, mai ales în rândul celor mai tineri.

Maggie MacDonnell a creat programe speciale pentru fete, o cantină comună, un centru de fitness şi cursuri pentru prevenirea sinuciderilor. Potrivit acesteia, metoda de lucru a fost încurajarea actelor de bunătate. 

„Când oferi oamenilor oportunităţi şi platforme sănătoase, ei transformă acele platforme în podiumuri. Este ce s-a întâmplat acolo.”

Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai. Milionul de dolari se acordă în tranşe, iar câştigătorul are obligaţia de a continua să predea cel puţin 5 ani după obţinerea distincţiei.

Similare