O nouă zi de grevă generală în Franţa. Traficul feroviar şi cel aerian vor fi perturbate
Sursa foto:www.lefigaro.fr Vizualizari:

O nouă zi de grevă generală în Franţa. Traficul feroviar şi cel aerian vor fi perturbate

Franţa se pregăteşte pentru vineri o nouă zi de haos în transporturi în contextul în care va continuă greva generală organizată de principalele sindicate în semn de protest faţă de proiectul Administraţiei Emmanuel Macron de reformare a sistemului de pensii.

Se preconizează că traficul feroviar şi aerian va fi în special afectat vineri, şi doar o mică parte din sistemul de transport al Parisului funcţionează, potrivit BBC News.

Operatorul de transport public din Paris a transmis că greva va dura cel puţin până luni.

Alte sindicate urmează să decidă vineri până când vor continua cu acţiunile de protest. Mai multe sindicate au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administraţia Emmanuel Macron va soluţiona revendicările.

În ziua precedentă, potrivit sindicatelor, aproximativ 1,5 milioane de persoane au participat la protestele organizate în mai multe oraşe din Franţa, în timpul grevei generale. Ministerul de Interne a comunicat că s-au înregistrat 806.000 de manifestanţi, dintre care 65.000 la Paris.

Poliţia franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din oraşul Nantes, aflat în vestul ţării, ca urmare a unor incidente violente produse joi.

Similare
RECOMANDĂRI