Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. O jurnalistă a reclamat că este mai prost plătită decât colegii ei bărbaţi

Postul BBC este investigat de guvernul britanic, după ce o jurnalistă a reclamat inegalităţile salariale. Carrie Gracie a demisionat, după ce a susţinut că doi colegi care fac aceeaşi muncă sunt plătiţi cu 50% mai mult decât ea.

Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalităţii cere BBC să ofere informaţii în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio şi televiziune. Comisia menţionează că a luat notă de faptul că jurnalista Carrie Gracie s-a plâns de discriminări salariale ilegale la BBC şi va investiga acest caz că atare. Ea a demisionat din postul de redactor-şef al redacţiei China după ce a cerut grupului media britanic să recunoască problema şi să îşi ceară scuze.
 
Un purtător de cuvânt al grupului media britanic a declarat că nu există o discriminare sistemică asupra femeilor. Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC că jurnaliste şi prezentatoare şi-au exprimat sprijinul faţă de acţiunea colegei lor pe reţelele de socializare. Anul trecut, grupul media a publicat în premieră raportul anual al salariilor directorilor şi prezentatorilor de top. Doar o treime erau femei, iar unele prezentatoare păreau să fie plătite mai puţin decât colegii bărbaţi. Carrie Gracie a avut o carieră de 3 decenii la BBC şi un salariu anual de 135.000 de lire sterline.

 
 
Similare