Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O fetiţă sălbăticită a fost găsită într-un apartament din Moscova, în condiţii greu de închipuit. I se spune “Fetiţa Mowgli”

O fetiţă de 5 ani sălbăticită a fost găsită abandonată într-un apartament din nordul capitalei ruse în condiţii greu de închipuit. I se spune "fetiţa Mowgli din jungla de gunoaie". Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor ruse care au luat imediat măsuri: au dus copilul la spital iar mamei neglijente i s-a deschis doar penal. Liviu Iurea, corespondentul TVR în Federaţia Rusă, are mai multe amănunte.

Primii care s-au alertat au fost vecinii care auzeau, în apartamentul încuiat, ore în şir ţipete de copil. După ce a venit poliţia s-a decis spargerea uşii.

Ce au descoperit în apartament depăşea orice imaginaţie: munţi de gunoaie şi o fetiţă abandonată, flamandă, murdară, practic sălbăticită.

Mama fetiţei îşi pierduse serviciul de mult timp şi acumulase la întreţinere restante de cca 10 mii de dolari. De aceea apartamentul a fost deconectat de la toate utilităţile: căldură, apă curent, gaze şi energie electrică.

Fetiţa a fost dusă de urgenţă la spital. Medicii sunt optimişti şi spun că este în afara oricărui pericol. Are însă tulburări de comportament, nu ştie să vorbească şi nu este obişnuită să doarmă într-un pat.

Mama ei a fost reţinută, i s-a făcut doar penal fiind acuzată de tentativă de omor. Cu siguranţă va fi decăzută din drepturile părinteşti.

În urma anchetei s-a stabilit că vecinii au alertat de mai multe ori poliţia şi oficiul de protecţie a copilului însă nu s-a luat nicio măsură.

În consecinţă, s-a deschis o altă anchetă penală pentru neglijenţă şi împotriva organelor abiliate, care nu s-au implicat în rezolvarea cazului semnalat de vecini.

Similare
RECOMANDĂRI