O fetiţă a murit sufocată în urma unei provocări de pe TikTok
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O fetiţă a murit sufocată în urma unei provocări de pe TikTok

O fetiţă în vârstă de 10 ani din Palermo, Italia, a murit asfixiată în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Antonella a murit în baia din casa familiei sale, după ce a participat la „blackout challenge” pe TikTok. Fetiţa şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de a rămâne pentru cât mai mult timp fără răsuflare, în timp ce se filma cu telefonul mobil pentru a urca ulterior clipul în aplicaţie.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara. Fata a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.

De-a lungul anilor, „jocul cu eşarfa” a provocat mai multe incidente, dintre care unele fatale.Părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

„Nu am ştiut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiţei pentru publicaţia citată.

„Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât „alţi copii să poată trăi datorită ei”.

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă cineva a invitat-o să facă asta sau daca a realizat videoclipul pentru prieteni sau cunoscuţi.

În urma tragediei, platforma TikTok, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat de presă.

„Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziţie de reţeaua socială.

Similare
RECOMANDĂRI