O companie aeriană rusească şi-a pus piloţii să deseneze "penisuri" pe cer în timpul curselor cu pasageri
Vizualizari:

O companie aeriană rusească şi-a pus piloţii să deseneze "penisuri" pe cer în timpul curselor cu pasageri

Compania aeriană rusească low-cost Pobeda este răspunzătoare de schimbarea de traseu în formă de falus realizată pe parcusul cursei Moscova-Ekaterinburg, manevra fiind menită să arate susţinerea pentru căpitanul echipei naţionale de fotbal, implicat într-un scandal sexual, scrie site-ul RBC, citând un raport al autorităţilor aeronautice din Rusia.

Agenţia Federală de Transport Aviatic (Rosaviatsia) a anunţat că zborul Moscova-Ekaterinburg din data de 11 noiembrie, cu 102 pasageri la bord, ar fi putut prezenta un pericol la adresa călătorilor. Compania Pobeda a comunicat atunci că este probabil ca manevra să fi fost efectuată de către echipaj pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Artyom Dzyuba, informează The Moscow Times, scrie Digi24.

O comisie Rosaviatsia a dat vina pe conducerea companiei Pobeda pentru incident, concluzionând că traseul în formă de penis adoptat a încălcat regulile de siguranţă, scrie RBC. Pobeda este o subsidiară a operatorului naţional Aeroflot.
 

Rosaviatsia a mai descoperit că Pobeda nu a reuşit să obţină o schimbare de traseu asemănătoare pentru o cursă Moscova-Sankt Petersburg, din data de 10 noiembrie. Compania aeriană le-ar fi spus ulterior poliţiştilor că aeronava Boeing 737-800 avea nevoie să facă acel ocol pentru a scăpa de o cantitate de kerosen, deoarece nu deţine un sistem de eliminare a combustibilului.

Comisia Rosaviatsia ar mai fi anunţat că cele două incidente indică "acţiuni intenţionate" ale conducerii companiei Pobeda. Potrivit canalului Baza Telegram, care citează acelaşi raport Rosaviatsa, transcrierile din 10 noiembrie ar arăta că piloţii i-au mulţumit turnului de control aerian pentru că le-ar fi blocat traseul în formă de falus pe care trebuiau să-l efectueze "împotriva voinţei lor".

Rosaviatsia a mai fi cerut operatorului Aeroflot să verifice conducerea companiei Pobeda, pentru a stabili "dacă este potrivită".


 

Similare
RECOMANDĂRI