O australiancă care a minţit să obţină un loc de muncă bine plătit a fost condamnată la 25 de luni de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O australiancă care a minţit să obţină un loc de muncă bine plătit a fost condamnată la 25 de luni de închisoare

O femeie care a minţit în CV pentru a obţine un loc de muncă bine plătit într-o administraţie publică din Australia, iar apoi şi-a angajat fratele în acelaşi loc, a fost condamnată la închisoare, informează CNN, potrivit digi24.

Veronica Hilda Theriault, de 46 de ani, a fost condamnată pentru înşelăciune şi abuz în funcţie, după ce a aplicat în 2017 la o poziţie de CIO (chief information officer) plătită cu 270.000 de dolari australieni (185.000 de dolari pe an).

Femeia a deţinut poziţia puţin peste o lună, timp în care a încasat 22.500 de dolari, înainte să fie concediată.

Veronica Hilda Theriault a pledat vinovat la toate capetele de acuzare şi a primit o sedinţă de 25 de luni de închisoare, cu executarea a cel puţin un an.

 

Femeia a depus un CV în care a trecut informaţii false privind educaţie şi fostele locuri de muncă. După ce i-a fost acordat un interviu, s-a prezentat la telefon drept un fost angajator şi şi-a acordat singură un feedback pozitiv.

Anterior, în etapele preliminare ale interviului, femeia a folosit o fotografie a supermodelului Kate Upton pentru profilul său de LinkedIn.

După ce a început activitatea, şi-a angajat fratele, deşi nu era calificat pentru postul primit.

Adevărul a ieşit la lumină după ce starea mentală a femeii s-a agravat odată cu începerea activităţii. Judecătorul care a condamnat-o a spus că a luat starea sa de sănătate mentală în calcul, însă că acuzaţiile au fost grave şi că traseul său în înşelăciune a fost premeditat.

În cadrul procesului s-a descoperit că Veronica Theriault folosise informaţii false pentru a se angaja la alte două companii în trecut.

Similare
RECOMANDĂRI