Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669 la nivel mondial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669 la nivel mondial

Autorităţile din pronvicia chineză Hubei au anunţat că 142 de persoane au murit sâmbătă din cauza infecţiei cu coronavirus. Numărul total al deceselor la nivel mondial se ridică acum la 1.669, informează CNN.

Dintre acestea, 1.599 s-au înregistrat în Hubei, provincia chineză de unde a pornit epidemia.

Peste 1.800 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus au fost confirmate sâmbătă în Hubei, astfel că numărul de cazuri de infecţie din această provincie se ridică la 56.249.

La nivel mondial, numărul total al cazurilor de infecţie cu coronavirus se ridică la 69.000, cele mai multe dintre acestea în China continentală, iar aproximativ 9.500 de persoane au fost deja vindecate.

Din numărul total al deceselor, 1.665 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia şi unul în Franţa.

În provincia Hubei, focarul epidemiei, au fost instituite noi restricţii de circulatie.

Au voie să circule doar autovehiculele care fac deplasări esenţiale.

Specialiştii chinezi încearcă să stabilească de la ce animal a pornit virusul. Au fost analizate peste 500 de probe luate de la animalele vândute în piaţa din Wuhan.

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess, în carantină în apele Japoniei, au mai fost confirmate 70 de cazuri de infectare cu coronavirus. Din cei 3700 de pasageri şi membri ai echipajului, 355 de persoane au luat virusul.

La bord sunt şi români, turişti şi membri ai echipajului. Unul dintre români a fost infectat, iar acum se află într-un spital din Japonia, dar se simte bine.

Mai multe ţări care au cetăţeni la bord au anunţat că, pe cei sănătoşi, îi vor evacua.

Statele Unite, Canada şi Australia organizează zboruri, cu aeronave militare, pentru a-i scoate de pe vas. Cei care refuză să plece, îşi asumă riscul de a nu mai fi primiţi o vreme pe teritoriul american.

La majoritatea spitalelor din provincia Hubei personalul medical s-a ras în cap, pentru a evita orice posibilitate de infectare prin păr.

Banca Naţională a Chinei a anunţat că va dezinfecta bancnotele şi le va stoca o vreme, tot în încercarea de a opri extinderea epidemiei.

Similare
RECOMANDĂRI