Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Munţi de alge pe plajele din Caraibe. Apa a căpătat o neplăcută culoare maronie şi alungă turiştii

Turiştii avizi după plajele însorite din faimoasele staţiuni mexicane sunt nevoiţi acum să coabiteze cu munţi de alge marine. Apa, cândva turcoaz, a căpătat acum o neplăcută culoare maronie, briza nu mai are putere să alunge mirosul neplăcut şi, ceea ce e mai grav, experţii avertizează că asemenea "invazii" vor avea loc din ce în ce mai des.

Covoare de alge se aştern tot mai groase în Caraibe. Problema explodează din cauza unei combinaţii a schimbărilor climatice cu poluarea cauzată de îngrăşăminte chimice, cu fluxul şi curenţii marini.

Turiştii care vin pentru soare, nisip, scufundări şi aer înmiresmat pleacă acum dezgustaţi şi mulţi spun că nu se vor întoarce niciodată.

Algele provin dintr-o sursa neaşteptată: apele tropicale din Atlantic, dincolo de gura râului Amazon. Cercetătorii au creat sisteme de urmărire, însă e greu de anticipat unde şi când ajung. În drum, sufocă viata subacvatică. La capătul drumului, sufoca turismul. Şi depozitarea lor, după ce sunt îndepărtate de pe plajă, e o problemă.

Sunt în pericol chiar şi finanţele întregului Mexic. Jumătate din banii pe care mexicanii îi încasează din turism provin din staţiunile de pe coastă.

Similare
RECOMANDĂRI