Motivul pentru care Marea Britanie renunţă la introducerea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Motivul pentru care Marea Britanie renunţă la introducerea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19

Guvernul britanic a decis să nu introducă obligativitatea privind aşa-numitul paşaport de vaccinare în Anglia. Măsura urma să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni. În ciuda creşterii infecţiilor în ţară, guvernul lui Boris Johnson a ales să suspende intrarea în vigoare a certificatului necesar participării la activităţi şi la evenimente publice.

Printre aceste locaţii, cluburi de noapte, discoteci sau alta evenimente de masă. În ciuda unor date mari (37.000 de infecţii şi 60 de decese), autorităţile ţării nu cred că sunt necesare noi restricţii legate de vaccinări. Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, ar fi o impunere inutilă, având în vedere procentul ridicat de persoane vaccinate din ţară.

„Sunt încântat să pot spune că nu vom continua pe această cale", a precizat acesta, vorbind la BBC. Singura ţară din Regatul Unit care a introdus Green Pass-ul pentru activităţile care privesc spaţiul public este Scoţia, ţară care oricum urmăreşte de ceva vreme independenţa de Regat. Măsura va intra în vigoare de la 1 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI