Moscova dojeneşte Kievul şi îl trimite să-şi facă ”temele de acasă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moscova dojeneşte Kievul şi îl trimite să-şi facă ”temele de acasă”

Autorităţile ucrainene nu şi-au formulat încă poziţiile privind soluţionarea conflictului armat în Donbas, a declarat astazi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de Radio Liberty.

”Vladimir Putin a discutat problema reluării dialogului privind soluţionarea situaţiei din estul Ucrainei în formatul normand. Dar poziţia Kievului încă nu a fost exprimată, deci este imposibil să vorbim despre momentul în care summitul va fi posibil”, a spus Peskov.

Potrivit reprezentantului Kremlinului, poziţia părţii ucrainene nu a fost încă formulată, nici componenţa delegaţiei ucrainene la negocieri nu a fost formată. Prin urmare, spune purtatorul de cuvant al lui Putin, partea ucraineana trebuie sa-şi faca ”temele de acasă”.

Între timp, Ukrainska Pravda a publicat o declaraţie a lui Sveatoslav Vakarciuk, liderul grupului Okean Elzî şi a partidului politic ucrainean ”Golos”.

„Îi invit pe preşedinte, echipa sa şi Rada Suprema ca, în cele din urmă, să elaboreze o lege care să reglementeze toate relaţiile cu Federaţia Rusă ca ţară agresoare”, a spus Vakarciuk. Potrivit acestuia, este necesar să se formeze o politică coerentă a Ucrainei faţă de Rusia, fără standarde duble.

Similare
RECOMANDĂRI