Moscova acuză SUA că îi vânează pe cetăţenii ruşi din lume
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moscova acuză SUA că îi vânează pe cetăţenii ruşi din lume

Ambasada Rusiei în Statele Unite a condamnat miercuri comportamentul Washingtonului în raport cu cetăţenii ruşi, acuzându-l de „vânarea” acestora şi a lansat un „protest diplomatic”, după ce Israelul a extrădat un hacker rus americanilor, relatează site-ul agenţiei Reuters, conform mediafax.

Reacţia autorităţilor ruse urmează unui comunicat transmis de Departamentul american de Justiţie, potrivit căruia Alexei Burkov, de origine rusă, a ajuns în faţa unei instanţe americane după ce Israelul, unde era arestat din 2015, l-a extrădat, trimiţându-l Statelor Unite.

Burkov, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de numeroase infracţiuni, incluzând fraudă electronică, intruziuni în interiorul calculatoarelor, furt de identitate şi spălare de bani, care au vizat, conform autorităţilor de la Washington, cetăţenii americani. Bărbatul de origine rusă a negat aceste acuzaţii şi a întreprins, de-a lungul ultimilor ani, eforturi însemnate pentru a evita extrădarea către Statele Unite.

Ambasada statului rus în Statele Unite a condamnat extrădarea acestuia şi a declarat un protest diplomatic faţă de comportamentul americanilor care vânează naţionalii ruşi. „Acţiune (de protest) decisivă a fost realizată în legătură cu demararea de către Washington a unei vânători asupra cetăţenilor noştri din toată lumea”, a transmis Ambasada, în cadrul unei postări publice. „Într-o notă (de protest) trimisă Departamentului de Stat noi cerem părţii americane să îşi observe obligaţiile stricte ale relaţiilor sale bilaterale curente”, a mai comunicat instituţia.
 
Similare
RECOMANDĂRI