Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moscova a intrat în a doua etapă de relaxare prin deschiderea teraselor şi a muzeelor

Moscova a intrat în a doua etapă de relaxare prin deschiderea teraselor şi a muzeelor. Decizia autorităţilor locale pare oarecum pripită având în vederea miile de cazuri noi, care încă se înregistrează zilnic în Rusia. Relaxarea pare mai mult motivată politic, din moment ce Rusia se pregăteşte să organizeze, săptamâna viitoare o paradă militară grandioasă în Piaţa Roşie. Cum arată etapa a doua de relaxare la Moscova, urmăriţi în materialul realizat de corespondentul TVR, Liviu Iurea.

Inca de la prima ora a diminetii proprietarii de terase isi asteptau clientii cu oferte interesante . Si la Moscova au inceput noptile albe asa ca multi prefera sa ia micul dejun in oras.

NATALIA, locuitor din Moscova: "Ne-am trezit special la ora 4 dimineţa,ca să ţinem minte toată viaţa că azi s-au deschis terasele. La ora 5 dimineaţa am închiriat biciclete,ne-am plimbat prin tot centrul şi am venit aici să luăm micul dejun".

Mesele sunt asezate cu respectarea distantarii sociale iar ospatarii dezinfecteaza locurile dupa fiecare client.

RABIA DOGOPAROVA, manager terasă: "La intrare oferim tuturor mănuşi şi substanţe dezinfectante. Meniurile printate le folosimdoar o singură zi. A doua zi printăm unele noi. Întregului personal i se verifică zilnic temperatura".

S-au mai deschis bibliotecile, cabinetele stomatologice, centrele expozitionale si gradina zoologica. La competitiile spotive au voie sa participe spectatori insa tribunele trebuie sa fie ocupate in proportie de numai 10 %.

LIVIU IUREA corespondent TVR la Moscova: "Doar o parte din muzeele din Moscova s-au deschis insa ele functioneaza in anumite conditii. Au accces in muzeu numai vizitatorii care si-au procurat biletele on-line. Pentru a se evita aglomeratiile de la intrare , casele de bilete raman inchise".

Excursiile in grup deocamdata sunt sunt posibile. In spatiile inchise mastile si manusile , ca masuri de protectie sunt obligatorii. Primarul Moscovei avertizeaza ca noul coronavirus inca reprezinta o amenintare si recomanda cetatenilor multa prudenta.
Similare
RECOMANDĂRI