„Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci, va fi mutată într-o altă sală a muzeului Luvru din Paris
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Mona Lisa”, capodopera lui Leonardo da Vinci, va fi mutată într-o altă sală a muzeului Luvru din Paris

„Mona Lisa”, faimoasa pictură de la Luvru, va fi mutată la mijlocul lunii iulie, pentru câteva luni, în interiorul muzeului, pentru a permite renovarea Salle des États în care este expusă, a anunţat cel mai important muzeu din Franţa, citat de AFP.

Pictura va fi transferată la „o sută de paşi” distanţă în seara zilei de 16 iulie, în Galeria Medicis, una dintre cele mai mari din muzeu, şi va putea fi admirată din nou în dimineaţa următoare într-o vitrină climatizată, la fel ca aceea în care fost expusă până atunci. În încercarea de a gestiona mai bine afluxul de vizitatori (peste 10 milioane în 2018) ai Luvrului şi de a asigura noi standarde de securitate, fără a-l închide, conducerea muzeului a demarat cel mai amplu proiect de renovare de la Grand Louvre, în cadrul căruia, din 2014, au fost renovaţi peste 34.000 de metri pătraţi.

Jean-Luc Martinez, preşedintele-director al muzeului, susţine că Salle des États este cea mai vizitată sală a muzeului, turiştii dorindu-şi să vadă zilnic capodopera lui Leonardo da Vinci. „Primim un oraş (aici) în fiecare zi”, a explicat Martinez.

După terminarea lucrărilor, „Mona Lisa” se va întoarce la mijlocul lunii octombrie în Salle des États, relatează historia.ro.

Similare
RECOMANDĂRI