Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Misiune de urgenţă în Australia: salvarea speciilor în pericol. Operaţiuni contracronometru pentru salvarea animalelor rănite grav în incendiile devastatoare

Uzi leoarcă şi speriaţi. Ursuleţii koala dintr-o grădină zoologica din apropiere de Sydney au trecut noi teste de rezistenţă dupa ce au fost ameninţaţi de incendii fără precedent.

Ploile torenţiale au luat locul incendiilor în mai multe regiuni din Australia.

Potopul a venit şi într-un parc al reptilelor. Îngrijitorii nu au stat pe gânduri. Au luat în braţe mai mulţi ursuleţi koala uzi până la piele şi i-au dus în adăpost.  Au împins câţiva crocodili în spatele liniei de siguranţă şi au curăţat zonele inundate din interiorul grădinii.

În acelaşi timp, continuă salvarea ursuleţilor koala din sudul Australiei.

Într-un spital mobil amenajat în statul Victoria, în apropierea unei păduri răvăşite de incendii, au fost aduşi ursuleţi cu răni provocate de inhalarea fumului şi deshidrataţi.

Aici sunt verificate şi tratate zilnic zeci de animale. Cele care au supravieţuit incendiilor de vegetaţie au rămas fără hrană şi apă o lungă perioadă de timp. Aşa că pentru australieni, dar şi pentru turiştii străini a devenit o misiune esenţială recuperarea speciilor în pericol.

Similare
RECOMANDĂRI