Ministrul Justiţiei din Hong Kong, târât pe jos de protestatari, în Londra
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Justiţiei din Hong Kong, târât pe jos de protestatari, în Londra

Autorităţile britanice au demarat o investigaţie după ce, ieri, ministrul justiţiei din Hong Kong a fost atacat de protestatari, la Londra. China a solicitat poliţiei britanice demararea unei anchete şi a cerut măsuri sporite de securitate pentru personalul diplomatic chinez.

Ministrul chinez de externe, Geng Shuang a condamnat ferm agresiunea asupra ministrului justiţiei din Hong Kong. El a declarat că atacul a fost organizat de activişti care pledează pentru independenţa regiunii autonome Hong Kong faţă de China.

"Tolerând astfel de acţiuni abuzive ale activiştilor anti-chinezi şi pro-independenţă ai Hong Kong-ului, nu numai vom submina sever prosperitatea şi stabilitatea Hong Kong-ului, dar vom dăuna întregii comunităţi internaţionale, inclusiv Marii Britanii."

Potrivit executivului din Hong Kong, ministrul său, Teresa Cheng a fost lovită şi târâtă pe jos de protestatari mascaţi. Ea ar fi suferit ''răni grave'' şi a fost transportată la spital. Deocamdată nu se ştie dacă incidentul are legătură cu protestele din Hong Kong. Manifestaţiile au început pe 9 iunie după ce guvernul local a aprobat un proiect de lege care ar fi permis extrădările către China continentală. Chiar dacă proiectul a fost anulat, protestele au degenerat în confruntări violente între demonstranţi şi forţele de ordine.
Similare
RECOMANDĂRI