Ministrul de Externe a discutat, la Berlin, despre reducerea tarifelor de roaming
Sursa foto:mfa.gov.md Vizualizari:

Ministrul de Externe a discutat, la Berlin, despre reducerea tarifelor de roaming

Sprijinul oferit de Republica Federală Germania în promovarea reformelor iniţiate de către Guvernul de la Chişinău, chestiuni ce ţin de recunoaşterea permiselor de conducere şi reducerea tarifelor la roaming, fortificarea dialogului politic la nivel înalt, dinamizarea circuitului comercial-economic dar şi reglementarea conflictului transnistrean au fost printre subiectele abordate la întrevederea ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, cu omologul său german, Heiko Maas.

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au exprimat intenţia de a aprofunda dialogul politic la nivel înalt, de a dinamiza cooperarea comercial-economică, precum şi cooperarea sectorială. De asemenea a fost menţionat sprijinul oferit de Republica Federală Germania parcursului european al Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

Totodată a fost discutată contribuţia Germaniei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Miniştrii Nicu Popescu şi Heiko Maas au ajuns la un consens în privinţa organizării în perioada apropiată a următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” precum şi a unei noi întâlniri informale a Conferinţei Bavareze pentru avansarea în negocierile pe marginea acestui subiect. 

În altă ordine de idei, Nicu Popescu a abordat cu omologul său german recunoaşterea permiselor de conducere, reducerea tarifelor la roaming precum şi subiecte ce ţin de facilitarea anumitor aspecte pentru cetăţenii moldoveni cu reşedinţa în străinătate. 

Ministrul moldovean de externe şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa de dezvoltare oferită ţării noastre de către Germania.

Vizita şefului diplomaţiei moldoveneşti la Berlin reprezintă o continuare a discuţiilor purtate în luna iulie a acestui an în cadrul vizitei premierului Maia Sandu. Partea germană a reiterat sprijinul oferit ţării noastre în promovarea reformelor iniţiate de către Guvernul de la Chişinău, în special în domeniul consolidării statului de drept, reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.

 

Similare
RECOMANDĂRI