Ministrul Apărării din Ucraina: Doar NATO este în măsură să ajute Ucraina să oprească agresiunea armatei ruse
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Apărării din Ucraina: Doar NATO este în măsură să ajute Ucraina să oprească agresiunea armatei ruse

Doar NATO este în măsură să ajute Ucraina să îşi recupereze toate teritoriile temporar ocupate, să oprească agresiunea armatei ruse şi să fie restabilită astfel ordinea şi pacea internaţională, care au fost respinse atât de perfid pentru prima dată după 1945. Afirmaţia a fost făcută de Andriy Taran, ministrul Apărării al Ucrainei, în adresarea către conducerea Ministerului Apărării şi al Marelui Stat Major.

Andriy Taran a precizat că, pentru a atinge compatibilitatea între forţele de apărare ucrainene şi cele ale  statelor-membre NATO, Ucraina participă la formarea obiectivelor parteneriatulu, care stă la baza implementării documentelor NATO necesare Forţelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, Ministerul Apărării al Ucrainei a stabilit un proces clar de monitorizare a introducerii standardelor NATO în activităţile Forţelor Armate ale Ucrainei.

„În 2020 se vor stabili noi obiective de parteneriat pentru următorii doi ani. O astfel de cooperare va contribui la o îmbunătăţire semnificativă a capacităţii Ucrainei de a-şi proteja integritatea şi independenţa teritorială”, a spus Andriy Taran.

Ca urmare, ministrul Apărării al Ucrainei a stabilit sarcini clare care constau în maximizarea compatibilităţii operaţionale a Forţelor Armate cu forţele statelor-membre, precum şi  accelerarea modernizării, cu folosirea ultimelor tehnologii şi elaborarea unui program judicios pentru a dezvolta dotarea şi echipamentele militare.

„Acestea pot fi realizate numai cu sprijinul şi asistenţa partenerilor strategici din NATO”, a spus Andriy Taran.
 
Similare
RECOMANDĂRI