Ministerul de Externe din Italia recomandă evitarea călătoriilor în străinătate. Avertisment către cetăţeni
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ministerul de Externe din Italia recomandă evitarea călătoriilor în străinătate. Avertisment către cetăţeni

Ministerul de Externe de la Roma le recomandă italienilor să evite deplasările în alte state europene din cauza agravării situaţiei epidemiologice, avertizându-i că ar putea rămâne blocaţi în străinătate dacă vor deveni necesare restricţii de călătorie, transmite Agerpres.

"Luând în considerare agravarea situaţiei epidemiologice în Europa, Ministerul de Externe le recomandă tuturor conaţionalilor să evite călătoriile în străinătate, cu excepţia celor neapărat necesare", se arată în comunicatul postat luni pe site-ul diplomaţiei de la Roma.

Reprezentanţii instituţiei atenţionează că, "având în vedere numărul mare de infectări în multe ţări europene, nu pot fi excluse pe viitor restricţii asupra călătoriilor, care ar risca să complice revenirile în Italia".

Ministerul avertizează şi asupra riscurilor deplasărilor în afara Europei. "Probleme similare de repatriere ar putea surveni, cu consecinţe mult mai serioase, în cazul călătoriilor spre destinaţii non-EU", se subliniază în document.

Guvernul italian a ajutat în acest an la repatrierea a aproape 100.000 de italieni rămaşi blocaţi în străinătate, pe măsură ce graniţele se închideau pe glob din cauza temerilor legate de pandemie.

Multe restricţii de călătorie au fost relaxate după ce primul val a scăzut în intensitate, dar numărul cazurilor de infectare cunoaşte o creştere accelerată în această lună în multe ţări, inclusiv în Italia.

Potrivit unui bilanţ alcătuit de Reuters, aproape 500.000 de cazuri noi au fost raportate la nivel mondial într-un interval de 24 de ore, în ultimul weekend.
Similare
RECOMANDĂRI