Mike Pompeo avertizează Iranul: „Orice atac va primi un răspuns prompt şi decisiv din partea SUA”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mike Pompeo avertizează Iranul: „Orice atac va primi un răspuns prompt şi decisiv din partea SUA”

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a avertizat Iranul că orice atac la adresa cetăţenilor şi intereselor SUA va provoca o replică rapidă şi decisivă din partea Washingtonului, scrie Mediafax.

„Regimul din Teheran ar trebui să înţeleagă că orice atac, al acestora sau al unor complici ai lor de orice fel, la adresa intereselor sau cetăţenilor americani va primi un răspuns prompt şi decisiv din partea SUA”, a declarat şeful diplomaţiei de la Washington.

Pompeo a mai afirmat că SUA au observat în ultimele săptămâni o escaladare a ameninţărilor venite din partea Iranului.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Trataului.

În contextul amplificării tensiunilor între SUA şi Iran, şi citând ameninţări neprecizate venite dinspre Teheran, prezenţa militară americană în Orientul Mijlociu a fost întărită, inclusiv prin trimiterea în zonă a mai multor bombardiere strategice B-52 şi a grupului naval al portavionului USS Abraham Lincoln.

Similare
RECOMANDĂRI