Măsuri adoptate de NATO la Marea Neagră în sprijinul Ucrainei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Măsuri adoptate de NATO la Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a declarat că pachetul de măsuri menite să sprijine Ucraina în apele Mării Negre convenit de miniştrii de externe ai ţărilor NATO, pe 4 aprilie, conţine unele "chestiuni confidenţiale".

Potrivit RADOR, Klimkin a menţionat, printre altele, că acest pachet de măsuri prevede monitorizare, prezenţă militară şi sprijin pentru marina ucraineană şi pentru garda de coastă din zona Mării Negre.

"Acest pachet de măsuri este foarte important, pentru că am discutat toate aceste aspecte cu NATO timp de patru luni. Alianţa nu va întreba Rusia ce putem şi ce nu putem să facem împreună în Marea Neagră. Noi pur şi simplu o vom face. Nimeni nu va întreba ce se poate şi ce nu se poate face" - a afirmat ministrul ucrainean.

"Există, bineînţeles, mai multe aspecte confidenţiale (în aceste măsuri ale NATO, n.red), despre care nu voi vorbi, dar este un pachet de măsuri foarte important, pentru că are consistenţă. Nu este vorba doar despre declaraţii politice de sprijin pentru Ucraina", a explicat Klimkin.

Amintim că miniştrii de Externe ai statelor membre NATO au adoptat, pe 4 aprilie, cu ocazia reuniunii aniversare de la Washington, un set de măsuri pentru intensificarea securităţii în regiunea Mării Negre şi pentru susţinerea partenerilor Georgia şi Ucraina.

Similare
RECOMANDĂRI