Marşurile pentru libertăţi în Franţa: 62 de poliţişti şi jandarmi răniţi, anunţă Ministerul de Interne
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

Marşurile pentru libertăţi în Franţa: 62 de poliţişti şi jandarmi răniţi, anunţă Ministerul de Interne

Cel puţin 60 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi şi 81 de persoane au fost reţinute sâmbătă în Franţa, în cadrul manifestaţiilor împotriva unui proiect de lege privind securitatea şi a violenţelor forţelor de ordine, conform unui bilanţ al Ministerului de Interne, relatează AFP.

Ministerul de Interne a precizat că 62 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi – 23 la Paris şi 39 în alte oraşe.

În mai multe videouri difuzate pe reţelele de socializare se vedeau poliţişti loviţi de manifestanţi.

Doi manifestanţi, care au făcut o sesizare la Inspecţia Generală a Poliţiei (IGPN), au fost de asemenea răniţi în provincie, conform poliţiei.

La Paris, nu a fost încă realizat un bilanţ al răniţilor în rândul manifestanţilor.

Un fotograf sirian independent, Ameer al Halbi, în vârstă de 24 de ani, care acoperea manifestaţia, a fost rănit la faţă.

Secretarul general al organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF), Christophe Deloire, a denunţat sâmbătă seară pe Twitter violenţele poliţieneşti ‘inacceptabile’ împotriva acestui colaborator al Polka Magazine şi AFP.

În total, conform Ministerului de Interne, la manifestaţii au luat parte 133.000 de persoane, dintre care 46.000 la Paris. Organizatorii au anunţat în schimb 500.000 de participanţi, dintre care 200.000 în capitală.

Mobilizarea puternică împotriva proiectului de lege ‘Securitate Globală’, care potrivit detractorilor ar limita în special libertatea de informare, a survenit după două scandaluri legate de violenţe poliţieneşti în ultimele zile, care au adus subiectul la un punct de fiebere şi l-au determinat pe preşedintele Emmanuel Macron să se implice în acest dosar.
Similare
RECOMANDĂRI