Mark Zuckerberg, audiat în Congres: Am înfiinţat Facebook, eu conduc şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mark Zuckerberg, audiat în Congres: Am înfiinţat Facebook, eu conduc şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici

Fondatorul Facebook a declarat în Senatul american că nu a ştiut să anticipeze folosirea abuzivă a resurselor sale. Am fost lenţi în a identifica ameninţarea rusă, a spus Mark Zuckerberg, audiat de senatorii americani, în scandalul Cambridge Analytica. El şi-a asumat răspunderea faţă de erorile comise de reţeaua de socializare.

"A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Am înfiinţat Facebook, eu conduc şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă aici", a declarat fondatorul Facebook în faţa senatorilor americani.

Mark Zuckerberg a vorbit despre momentul în care a aflat că datele a peste 87 de milioane de utilizatori au fost colectate. El susţine că vina Facebook este că a avut încredere în promisiunea Cambridge Analytica, potrivit căreia datele utilizatorilor nu vor fi folosite, iar greşeala lui a fost că nu a verificat acest lucru.

Zuckerberg a prezentat din nou scuze utilizatorilor pentru acest incident.

Fondatorul Facebook a precizat că zeci de mii de conturi false au fost şterse de pe reţeaua de socializare.

Audierea, care va dura două zile, are loc în condiţiile în care reţeaua este vizată de anchete şi sesizări din întreaga lume, după izbucnirea, la jumătatea lui martie, a scandalului Cambridge Analytica.

Zuckerberg a recunoscut deja în presă că reţeaua de socializare nu a făcut suficient pentru a preveni folosirea abuzivă a datelor utilizatorilor.

Cambridge Analytica este una dintre companiile care a folosit datele a peste 80 de milioane de utilizatori în scopuri electorale.

Similare
RECOMANDĂRI