Manifestaţie masivă la Londra: protestatarii cer convocarea unui nou referendum privind Brexit
Vizualizari:

Manifestaţie masivă la Londra: protestatarii cer convocarea unui nou referendum privind Brexit

Zeci de mii de britanici - organizatorii susţin că ar fi fost peste o jumătate de milion - au manifestat sâmbătă în apropierea parlamentului de la Londra pentru a cere convocarea unui nou referendum privind Brexitul, transmite AFP.

Dar deputaţii au votat favorabil în cele din urmă un amendament prin care votul asupra acordului este amânat până la adoptarea legislaţiei de implementare a Brexitului. Rezultatul votului ce amână adoptarea acordului de retragere din UE a fost primit de protestatari cu strigăte de bucurie. ''Este formidabil, asta îndepărtează Brexitul'', a reacţionat un protestatar, care în plus şi-a manifestat speranţa să cadă guvernul Johnson.

Însă în rândul londonezilor care doresc ieşirea din UE votul din Camera Comunelor a fost primit cu consternare, remarcă reporterul agenţiei France Presse. ''Sunt dezgustat, este o ruşine! Încă o amânare, este îngrozitor'', spune un britanic.

Premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a Brexitului, deşi, potrivit opoziţiei, el ar fi obligat prin lege să facă acest lucru ca o consecinţă a adoptării acelui amendament.


Similare
RECOMANDĂRI