Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi bebeluşi din Franţa s-au născut cu malformaţii, însă nimeni nu ştie ce s-a întâmplat

Mai mulţi bebeluşi din Franţa s-au născut cu malformaţii, însă nimeni nu ştie ce s-a întâmplat. Sfâşiaţi de durere în faţa micuţilor născuţi fără mâini, degete sau antebraţe, părinţii cer explicaţii din partea medicilor, dar nici aceştia nu au un răspuns. Agenţia de Sănătate Publică a făcut un raport legat de aceste cazuri inexplicabile, dar nu a menţionat şi o cauză a malformaţiilor.

În regiunea Ain, din estul Frantei, în perioada 2009 - 2014, s-au născut şapte copii cu diferite malformaţii. Mamele nu au avut probleme medicale în timpul sarcinii şi nici nu au urmat tratamente speciale în acea perioadă. S-a observat, în schimb, că toate locuiesc aproape de terenurile agricole, pe o rază de aproximativ 17 km.

Aceleaşi malformaţii s-au observat şi la copiii născuţi în alte două regiuni din vestul ţării, în Morbihan şi Loire-Atlantique.

Este din cauza aerului pe care îl respirăm şi din cauza mâncării cu multe insecticide şi pesticide", a spus un localnic.

Medicii epidemiologi au realizat mai multe chestionare printre mamele care au născut bebeluşi cu diferite anomalii ale membrelor sau malformaţii. Singurul punct comun este acela că toate aceste femei trăiesc în zone rurale, foarte aproape de culturi de porumb şi de floarea soarelui.

Evaluăm zonele agricole pentru a vedea dacă în perioada crucială a primelor trei luni de sarcină în agricultură s-au împrăştiat îngrăşăminte", a declarat  François Bourdillon, directorul general al Agenţiei de Sănătate Publică în Franţa, Paris.

Părinţii şi micuţii a căror viaţă a fost dată peste cap aşteaptă în continuare explicaţii de la autorităţi în faţa acestui fenomen îngrijorător.

Similare
RECOMANDĂRI