Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAE confirmă: Patru cetăţeni români, doi adulţi şi doi copii, au murit într-un accident în Ungaria

A fost carnagiu pe o autostradă din Ungaria. 7 oameni au murit în noaptea de duminică spre luni, după o coliziune între un tir şi două autoturisme. Patru victime sunt cetăţeni români, a confirmat Ministerul român al Afacerilor Externe.

Accidentul a avut loc în jurul orei 03.00, pe autostrada M5, la aproximativ 70 de kilometri de vama Nădlac, în zona Kistelek.

Camionul înmatriculat în Serbia a intrat în parapetul autostrăzii, a pătruns pe contrasens şi a lovit maşinile. Autovehiculele au luat foc. Pasagerii nu au avut nicio şansă de supravieţuire. Şoferul tirului a scăpat nevătămat.

Toate cele trei vehicule implicate în accident sunt înmatriculate în străinătate, potrivit autorităţilor ungare.

Din cauza accidentului s-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri.

"Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 28 octombrie 2019, în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetăţeni români. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate şi circumstanţele producerii accidentului", informează Ministerul Afacerilor Externe.

"Reprezentanţii Consulatului General al României la Szeged monitorizează cu prioritate situaţia şi se află în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite", a mai transmis MAE.

Similare
RECOMANDĂRI