Luxemburgul, lovit de o tornadă masivă. Şapte persoane au fost rănite
Sursa foto:Facebook/MeteoExpress Vizualizari:

Luxemburgul, lovit de o tornadă masivă. Şapte persoane au fost rănite

Şapte persoane au fost rănite vineri, dintre care una grav, în urma trecerii unei tornade prin sud-vestul Luxemburgului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Rafalele de vânt au atins viteze de până la 128 km/h, potrivit serviciului meteorologic. 

Tornada a lovit Bascharage şi Pétange, localităţi din sud-vestul marelui ducat, limitrofe Belgiei şi oraşului francez Longwy, în jurul orei locale 17:30.

Înregistrări video cu acoperişuri şi şeminee luate pe sus de puterea vântului au făcut rapid turul reţelelor de socializare.

Aproape 100 de locuinţe au rămas fără acoperişuri, a declarat primarul din Pétange, Pierre Mellina, pentru televiziunea luxemburgheză RTL.

În alte imagini pot fi văzuţi arbori smulşi, vehicule avariate şi drumuri blocate. Unele drumuri au fost inundate şi chiar distruse de dărâmături.

Traficul feroviar între Luxemburg şi Longwy a fost de asemenea perturbat, potrivit Căilor ferate luxemburgheze, care au anunţat o restabilire progresivă a legăturilor.

O celulă de criză a fost înfiinţată de guvernul luxemburghez.

În Franţa, trecerea tornadei prin nordul Meurthe-et-Moselle, unul dintre cele 26 de departamente care s-au aflat vineri sub cod portocaliu, a provocat pagube, dar nu s-a soldat cu răniţi.

„Aproximativ 30 de case au fost avariate la Longwy şi Herserange, două comune limitrofe, iar acoperişul unei şcoli din Longwy a fost degradat în mod special”, a indicat prefectura.

Pompierii au avut 60 de intervenţii, în principal în nordul departamentului, în jurul orei 18:00.

La Meuse, pompierii au intervenit de circa 100 de ori între orele 16:30 şi 21:00, „în principal pentru acoperişuri smulse, câteva inundaţii de firme sau de case”, la Verdun şi în localităţile Ancemont şi Dieue-sur-Meuse de la sud de oraş, a transmis AFP.

Similare
RECOMANDĂRI