Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

LUMEA AZI China în epoca digitalizării. Cultivatorii de ceai din estul ţării pot să vândă marfa prin comenzi electronice

Digitalizarea ajută guvernul chinez să conecteze zonele sărace şi izolate din munţi cu restul ţării, mult mai dezvoltat. Cultivatorii de ceai din estul Chinei pot să vândă marfa prin comenzi electronice şi câştigă, astfel, mai mulţi bani.

China intenţionează eradicarea sărăciei până în 2020.

Eforturile autorităţilor sunt susţinute de digitalizare, care permite conectarea satelor din munţi la comerţul electronic. În plus, clienţii pot monitoriza, graţie zecilor de camere de luat vederi, întregul proces de cultivare, recoltare şi ambalare a frunzelor de ceai. Totul cu ajutorul telefonului mobil.

Wang Mingjiang, cultivator de ceai: "Clienţii se simt mult mai în siguranţă, deoarece văd întregul proces de producţie în timp real. Deci, calitatea ceaiului nostru este garantată. Odată, un client m-a sunat să-mi reproşeze că fumez lângă moara de ceai. Nu am să mai fac aşa ceva niciodată".

Preţul mărfii a crescut anul trecut, iar cultivatorii şi-au dublat veniturile. S-au înfiinţat şi cooperative care, pentru echivalentul a 3.000 de dolari, pun la dispoziţia membrilor suprafeţe generoase.

Mulţi dintre cei care lucrează la Departamentul de comerţ electronic sunt tineri din sate, care au absolvit colegii şi au revenit acasă, unde creează noi magazine şi platforme electronice.

Similare