Lituania urmează exemplul Letoniei şi interzice canalul rus de televiziune Russia Today: Răspândeşte conţinut care favorizează Kremlinul
Vizualizari:

Lituania urmează exemplul Letoniei şi interzice canalul rus de televiziune Russia Today: Răspândeşte conţinut care favorizează Kremlinul

Lituania a interzis miercuri canalul de televiziune Russia Today, argumentând legăturile canalului cu Dmitri Kiselev, asupra căruia planează sancţiunile europene, anunţă Reuters şi AP ţara baltică alăturându-se asfel Letoniei, care a adoptat o decizie similară la începutul acestei luni.

”RT este controlat de Kiselyov, sancţionat de UE ca urmare a rolului substanţial în propaganda rusă privind anexarea Crimeei în 2014 şi în activităţile militare ruse în sud-estul Ucrainei”, a precizat agenţia de monitorizare din Lituania, scrie Calea Europeană.

Interdicţia include cinci canale RT: RT, care prezintă programe de ştiri şi de actualitate, RT HD, RT în spaniolă, RT Documentary şi RT Documentary HD.

Autorităţile din Lituania au completat că RT ”răspândeşte conţinut care favorizează Kremlinul”, completând că interdicţia a fost aplicată în urma avizului Ministerului Afacerilor Externe.

Amintim că la începutul lunii iulie, Letonia a adoptat o decizie similară, argumentând că Dmitri Kiselev de află pe ”lista neagră” a Uniunii Europene încă din martie 2014.

Similare
RECOMANDĂRI