Liderul de la Kremlin se teme că SUA s-ar putea implica în alegerile prezidenţiale preconizate pentru martie în Rusia
Sursa foto:cnn Vizualizari:

Liderul de la Kremlin se teme că SUA s-ar putea implica în alegerile prezidenţiale preconizate pentru martie în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi Statele Unite că vor să provoace probleme la viitoarele alegerile prezidenţiale din Rusia, ca răspuns la presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidenţial american din 2016.

De asemenea, liderul de la Kremlin a insinuat că acuzaţiile de dopaj care au dus la interzicerea participării unor sportivi ruşi la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, de la Pyeongchang, par să aibă ca scop perturbarea alegerilor prezidenţiale din Rusia, din martie anul viitor.

''Iată ce mă nelinişteşte: Jocurile Olimpice trebuie să debuteze în februarie. Iar alegerile noastre prezidenţiale când au loc? În martie'', a spus Putin în timpul vizitei la o uzină din Celiabinsk, în Siberia.

Potrivit şefului statului rus, organizaţiile sportive internaţionale, inclusiv Comitetul Olimpic Internaţional, sunt dependente de sponsori, 'dintre care majoritatea se găsesc în SUA'.

Rusia se află în centrul unui scandal de dopaj după dezvăluirile făcute de juristul canadian Richard McLaren, care a arătat în 2016 existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în sportul din Rusia, prin implicarea serviciilor de securitate ruse (FSB).

''Ca represalii la amestecul nostru imaginar în alegerile lor, (Statele Unite) vor să creeze probleme în timpul alegerilor prezidenţiale ruse'', a menţionat Vladimir Putin. El nu a anunţat deocamdată dacă va participa la scrutinul din martie 2018, deşi candidatura sa pentru al patrulea mandat de preşedinte este indubitabilă în opinia analiştilor politici.

În urmă cu o săptămână, Facebook a dezvăluit că aproximativ 20 de milioane de utilizatori din SUA ai reţelei de socializare Instagram au văzut postări create de operatori ruşi pentru a influenţa alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Pe Instagram, serviciu care aparţine Facebook, circa 120.000 de postări au fost create de operatori identificaţi ca fiind ruşi. Ele au fost văzute de 16 milioane de utilizatori începând cu octombrie 2016 şi de circa patru milioane înainte de această dată, informează AGERPRES.

Similare