Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, este suspect de coronavirus. A fost dus la spital la Moscova
Vizualizari:

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, este suspect de coronavirus. A fost dus la spital la Moscova

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a fost transportat cu avionul la un spital din Moscova, fiind suspect de coronavirus, după ce a avut simptome asemănătoare gripei, informează BBC care citează agenţia rusă Interfax.

„Este în spital la Moscova acum”, a confirmat o sursă pentru agenţia RIA-Novosti. Avionul său personal a fost văzut joi după-amiază pe aeroportul din Moscova, scrie Digi24.

În vârstă de 43 de ani, liderul autoritar al regiunii cecene - care cândva a luptat împotriva Moscovei - este acum un aliat-cheie al preşedintelui Vladimir Putin şi este considerat unul dintre cei mai de temut oameni din Rusia.

Nu sunt informaţii despre starea actuală a lui Ramzan Kadîrov, dar se pare că doctorul personal i-a recomandat să meargă să se trateze la Moscova.  Liderul cecen i-a criticat dur pe medicii din republică după ce aceştia s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecţie. „Provocatorii trebuie să fie daţi afară. Avem de toate - echipamente, costume, măşti, oxigen, medicamente”, declara, nu mai departe de săptămâna trecută, Ramzan Kadîrov.

Kadîrov a impus legea islamică - în propria sa interpretare - în regiunea cecenă şi este renumit pentru abuzuri şi nerespectarea drepturilor omului.  Ramzan Kadîrov controlează Cecenia, republică din sudul Federaţiei Ruse, care cândva a dat mari bătăi de cap Moscovei din cauza ambiţiilor de independenţă, ca pe propriul domeniu personal. Tatăl său, Ahmad Kadîrov, a câştigat un controversat scrutin prezidenţial şi apoi a fost ucis într-un atac cu bombă în 2004. 

Similare
RECOMANDĂRI