La miezul nopţii, Franţa intră în stare de urgenţă sanitară pe întreg teritoriul
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

La miezul nopţii, Franţa intră în stare de urgenţă sanitară pe întreg teritoriul

La miezul nopţii, Franţa intră în stare de urgenţă sanitară pe intreg teritoriul. În zonele de alertă maximă se interzice circulaţia în intervalul 21.00-6.00. Măsurile sunt valabile 4 săptămâni cu posibilitatea de prelungire. Numărul de noi cazuri depistate în Franţa în ultimele 24 de ore a depăşit pentru prima dată 30.000.

MIHAELA ANTOCHE, corespondent TVR la Paris: "Franta va intra din nou in stare de urgenta sanitara din cauza numarului tot mai mare de contaminari. Serviciile de reanimare incep sa se aglomereze iar operatiile care nu sunt urgente medicale sunt reprogramate. "

Autoritatile sanitare spun ca masurile luate de guvernul Frantei vin dupa saptamani in care au tras repetate semnale de alarma legate de evolutia pandemiei. In ultimele 24 de ore s-a depasit un nou record de contaminari - peste 30 600 de noi cazuri.

SEBASTIEN CARRE, directorul spitalului Estree: "Vedem clar cã se formeazã focare peste tot şi este îngrijorãtor. Nu suntem siguri cã îi vom putea primi pe toţi. "

"La început nu am ştiut cã am coronavirus, am crezut cã am gripã. Apoi, am zis cã va fi bine dupã o zi sau douã cu paracetamol, acasã. Dar nu a fost aşa. Am venit aici, la urgenţe, la 4.00 dimineaţa. "

De la miezul noptii, la Paris, in regiunea pariziana si in alte 8 orase mari ale Frantei, se interzice circulatia in intervalul 21.00 - 6.00. Exceptiile sunt posibile pentru cei care lucreaza sau au probleme de sanatate, pentru cei care sunt nevoiti sa calatoreasca precum si pentru cei care isi plimba animalul de companie. Toti sunt obligati sa completeze o autorizatie de deplasare.

Adunarile festive, evenimentele private cum sunt nuntile sau intalnirile intre studenti sunt interzise. Numarul de persoane de la o masa in restaurante sau acasa este limitat la 6. Telemunca este in continuare recomandata, cel putin 2-3 zile pe saptamana. Ministerul de Interne va mobiliza peste 12.000 de politisti pentru verificarea respectarii restrictiilor.
Similare
RECOMANDĂRI