Joe Biden va semna un decret prezidenţial pentru limitarea accesului la arme de foc în SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Joe Biden va semna un decret prezidenţial pentru limitarea accesului la arme de foc în SUA

Preşedintele Joe Biden va prezenta măsuri pe care le va lua administraţia sa pentru limitarea accesului la arme de foc, într-un efort menit să oprească atacurile armate în Statele Unite, una dintre ţările în care evenimente cu violenţă prin folosirea armelor de foc sunt foarte frecvente din cauza regimului armelor şi muniţiilor foarte relaxat, conform Politico.

Joe Biden va semna, joi, un decret prin care guvernul federal va fi împuternicit să le ceară persoanelor care deţin sau care au cumpărat arme de foc modificate artizanal, aşa-zisele „arme-fantomă” să le înregistreze oficial şi să treacă prin verificări pentru ca aceastea să fie declarate conforme sau neconforme. De asemenea, preşedintele SUA ar putea anunţa reglementări în cazul armelor de asalt, noi prevederi privind condiţiile de stocare a armelor de foc şi controale suplimentare asupra profilurilor persoanelor care cumpără arme.

Anunţul aşteptat al lui Biden va veni în contextul în care achiziţiile de arme de foc au crescut puternic în perioada pandemiei, în contextul tensiunilor rasiale generate de violenţele poliţiei şi victoria preşedintelui în alegerile din 2020 – acesta promisese în timpul campaniei că va lua măsuri pentru reducerea violenţelor cu arme de foc. De altfel, în 2020, SUA a înregistrat un record de omoruri cu arme de foc.

Peste 100 de politicieni democraţi i-au cerut preşedintelui SUA să ia rapid măsuri pentru limitarea accesului la arme de foc şi pentru depistarea persoanelor care au arme modificate în mod ilegal.

Mai multe incidente armate, soldate cu numeroase victime, au avut loc recent în statele Colorado, Georgia şi California.

Sursa: Digi24

Similare
RECOMANDĂRI