Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Japonia anunţă că nu mai cumpără echipamente de la Huawei

Scandalurile în care este implicat gigantul telecomunicaţiilor din China, Huawei, se ţin lanţ: după arestarea directoarei financiare, în Canada, Japonia a anunţat astăzi că nu va mai cumpăra echipamente de la Huawei. Există bănuieli că acestea ar fi folosite de chinezi pentru spionaj.

Huawei livrează în Japonia echipamente de telecomunicaţii unor companii private, inclusiv unui grup bancar.

Potrivit unor surse din presă din Japonia, există mari suspiciuni că prin intermediul echipamentelor Huawei, chinezii ar spiona.

În plus, guvernul nipon doreşte revizuirea legislaţiei privind atacurile cibernetice. Tot de teama spionajului, alte nume grele la nivel internaţional, au renunţat deja la mare parte din achiziţiile Huawei.

Directoarea financiară a grupului, Meng Wanzhou, a fost arestată în Canada, într-un alt scandal.

Americanii au bănuieli că pentru a încălca sancţiunile instituite împotriva Iranului, directoarea financiară de la Huawei s-ar fi folosit de un mecanism bancar dubios.  Americanii îi cer extrădarea.

Chinezii sunt furioşi, cer ca directoarea Huawei să fie eliberată imediat şi afirmă că americanii vor să sufoce compania.

Meng Wanzhou, 46 de ani, este fiica fondatorului companiei Huawei. Ea urmează să fie audiată de un tribunal din Vancouver şi a cerut ca presei să i se interzică să publice informaţii privind dovezile sau documentele prezentate în instanţă, în timpul audierii.

Similare
RECOMANDĂRI