Jake Angeli, bărbatul care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu, a fost arestat
Vizualizari:

Jake Angeli, bărbatul care a devenit imaginea atacului de la Capitoliu, a fost arestat

Trei manifestanţi pro-Trump care apar în fotografii ce au făcut înconjurul lumii după intruziunea lor violentă asupra Capitoliului au fost arestaţi şi inculpaţi, a anunţat sâmbătă Departamentul Justiţiei din SUA. Printre ei este şi Jake Angeli devenit imaginea atacului de la Capitoliu, relatează AFP, citată de Agerpres.

Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, complotistul în bustul gol care purta un coif cu coarne de bizon miercuri în asaltul asupra Capitoliului, a fost arestat şi acuzat de intruziune ilegală şi comportament violent în sediul Congresului SUA.

„Acest individ era înarmat cu o lance de doi metri lungime, cu un drapel american ataşat chiar sub lamă”, arată un comunicat al Departamentului Justiţiei.

Originar din Arizona, Angeli, care se autointitulează „Lupul din Yellowstone”, s-a remarcat deja în timpul demonstraţiilor pro-Trump din oraşul Phoenix în ultimele luni, arborând sistematic faimosul său coif. El se prezintă drept „soldat numeric al QAnon”, mişcarea al cărei erou este Donald Trump şi care consideră un triumf intruziunea de miercuri în sediul Congresului.

Adam Johnson, tânărul fotografiat în timp ce lua biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost de asemenea arestat vineri pentru intruziune ilegală, comportament violent şi furt.

Derrick Evans, un ales al parlamentului statului Virginia de Vest, care s-a filmat în timp ce intra în forţă în Congres strigând „Derrick Evans este la Capitoliu!”, a fost arestat vineri la domiciliul său şi inculpat sâmbătă pentru intruziune ilegală şi comportament violent.
Similare
RECOMANDĂRI