EXTERN

Italia: Cea mai bună mozzarella provine de la bivoliţele care ascultă Mozart

Orice gurmand ştie că cea mai bună brânză mozzarella provine din regiunea Campania din sudul Italiei. Există însă un fermier care susţine că brânza produsă de el este specială, şi asta pentru că bivoliţele pe care le creşte sunt hrănite organic şi ascultă Mozart în fiecare zi.

Se poate spune că aceste bivoliţe sunt cele mai fericite din Italia. Trăiesc în condiţii extraordinare, mănâncă foarte sănătos şi ascultă muzică în feicare zi.

Cu un asemenea regim nu e de mirare că laptele pe care îl produc este de o calitate cum nu mai întâlneşti pe tot teritoriul Italiei.

Filozofia lui Antonio Palmieri este simplă: dacă ai grijă de animalele tale şi ele vor avea grijă de tine.

Prin urmare, grajdurile sunt dotate şi perii automate, la dispoziţia bovinelor, ori de câte ori vor să fie scărpinate.

Graţie unui sistem performant de muls, dotat cu senzori, practic bivoliţele aleg momentul când vor să dea lapte.

În asemenea condiţii, nu e de mirare că brânza produsă în ferma sa care se întinde pe 5 hectare este cea mai bună.

Mozzarella organică sau bio de la ferma lui Palmieri este căutată acum în toată Italia.

Şi pentru că afacerea s-a dovedit a fi un succes, fermierul şi-a extins oferta.