Incendiul de la Catedrala  Notre-Dame din Paris a fost parţial stins. Emmanuel Macron promite că va fi reconstruită
Vizualizari:

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a fost parţial stins. Emmanuel Macron promite că va fi reconstruită

Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este "sub control", au anunţat marţi dimineaţă pompierii capitalei franceze după mai multe ore de lupte cu flăcările, scrie Agerpres.

"Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins", a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.
 
"Vom reconstrui Notre-Dame", a promis preşedintele francez, Emmanuel Macron, după incendiul care a devastat luni catedrala simbol al arhitecturii gotice, suscitând o vie emoţie în Franţa şi în lumea întreagă, relatează AFP.

Pompierii spun că au reuşit să salveze "structura" edificiului "în întregime", a declarat şeful acestora aflat la faţa locului, relatează AFP.

"Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime",a afirmat generalul Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris.

Focul, care s-a extins extrem de repede, a cuprins vârful catedralei, au indicat pompierii, potrivit cărora incendiul pare să fi izbucnit de la schele instalate pe acoperişul clădirii.

Poliţia tratează ca pe un accident incendiul de la catedrala Notre Dame, dar Parchetul din Paris a anunţat că a lansat o anchetă.

Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.
 

 Incendiu de proporţii la Catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turlele catedralei s-a prăbuşit

Similare
RECOMANDĂRI