Sursa foto:FRANCOIS GUILLOT / AFP Vizualizari:

LIVE. UPDATE. Incendiu de proporţii la Catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turlele catedralei s-a prăbuşit

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată. Flăcările au izbucnit în partea superioară a construcţiei istorice, unde se efectuează lucrări de renovare. O uriaşă coloană de fum se vede deasupra Parisului în timp ce pompierii încearcă să stingă focul.

UPDATE. 21.10 

Una dintre turlele Catedralei s-a prăbuşit în urma incendiului. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a anulat discursul în faţa naţiunii pe care trebuia să-l susţină în această seară şi urmează să ajungă la locul incendiului. 

Donald Trump a reacţionat pe contul său de Twitter. "E groaznic să priveşti incendiul puternic de la Catedrala Notre Dame din Paris! Poate nişte hidroavioane ar ajuta. Trebuie acţionat rapid!", a scris preşedintele american pe pagina de socializare.


Donald J. Trump@realDonaldTrump

So horrible to watch the massive fire at Notre Dame Cathedral in Paris. Perhaps flying water tankers could be used to put it out. Must act quickly!
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut apel pe Twitter la cetăţeni să respecte perimetrul de securitate din jurul Catedralei.

View image on Twitter


View image on Twitter

Anne Hidalgo@Anne_Hidalgo

Un terrible incendie est en cours à la cathédrale Notre-Dame de Paris. Les @PompiersParis sont en train de tenter de maîtriser les flammes. Nous sommes mobilisés sur place en lien étroit avec le @dioceseParis. J'invite chacune et chacun à respecter le périmètre de sécurité.

Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame, potrivit Mediafax.

Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Catedrala este într-un proces de renovare, iar în umră cu câteva zile statuile celor 12 apostoli şi 4 evanghelişti au fost coborâte de pe vârful celebrului monument, cu ajutorul unei macarale de 100 de metri.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată.

Similare
RECOMANDĂRI