În total opt persoane, printre care Vladimir Putin, au fost confirmate oficial candidaţi în cursa prezidenţială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În total opt persoane, printre care Vladimir Putin, au fost confirmate oficial candidaţi în cursa prezidenţială

În total opt persoane, printre care preşedintele rus, Vladimir Putin, au fost confirmate în mod oficial ca participanţi la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în Federaţia Rusă în data de 18 martie, a anunţat Comisia Electorală Centrală de la Moscova.

Numele celor opt candidaţi vor fi incluse în ordine alfabetică în buletinele de vot, a precizat Comisia Electorală, scrie Agerpres.

Pentru a se înregistra drept candidat independent la prezidenţiale, un aspirant la titlul de candidat în cursă trebuia să strângă cel puţin 300.000 de semnături de la alegători, până la 1 februarie, în timp ce un candidat din partea unui partid politic trebuia să adune minimum 100.000 de semnături.

Mulţi apreciază că Vladimir Putin, care este deja la al treilea mandat, va înregistra o largă victorie în viitoarele alegeri, în condiţiile în care se bucură, potrivit sondajelor de opinie, de mult mai multă susţinere din partea electoratului rus decât contracandidaţii săi.

După ce la 31 ianuarie CEC a finalizat primirea de semnături în sprijinul celor care doresc să participe la alegeri, există opt candidaţi la preşedinţia Rusiei: Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat /PLDR/), Vladimir Putin (independent), Pavel Grudinin (Partidul Comunist), Grigori Iavlinski ('Iabloko', liberal), Boris Titov (Partidul creşterii), Serghei Baburin ("Uniunea Naţională a Rusiei"), Maxim Suraikin ('Comuniştii Rusiei') şi Xenia Sobciak ('Iniţiativa civică'). 
Similare
RECOMANDĂRI