Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Europa, trufa neagră a ajuns la preţul de 2000 de lire pe kilogram

Trufele, ingredientul lăudat de cei mai mari bucătari din lume, sunt în pericol de dispariţie din cauza încălzirii globale. Mai mulţi cercetători britanici susţin că producţia de trufe va dispărea la sfârşitul acestui secol din cauza secetei.

Cele mai căutate restaurante din lume includ în meniu şi multpreţuitele trufe a căror producţie este extrem de scumpă.Trufa neagră se vinde pe piaţă cu cel puţin 1000 de lire sterline pe kg şi un sfert din producţia mondială provine din provincia spaniolă Teruel.

Studiile cele mai recente arată că industria trufelor valorează milioane de lire sterline, iar în următorii 20 de ani aceasta va depăşi 4,5 miliarde.

Toată această bogăţie este însă în pericol din cauza creşterii temperaturilor. Cercetătorii au urmărit evoluţia trufelor care cresc în special în zona mediteraneană, în Franţa, Italia şi Spania.

Deocamdată însă trufele continuă să fie disponibile şi aduc beneficii importante celor care le găsesc. Culegătorii petrec multe zile sau chiar săptămâni ca să descopere trufele şi folosesc câini care pot simţi mirosul acestor delicatese.
Similare
RECOMANDĂRI