În ajunul summitulului G20, Reporteri fără frontiere solicită eliberarea a 34 de jurnalişti din Arabia Saudită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ajunul summitulului G20, Reporteri fără frontiere solicită eliberarea a 34 de jurnalişti din Arabia Saudită

Cu mai bine de o lună până la începerea summit-ului G20, care întruneşte douăzeci de miniştri ai finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale, programat pentru 21-22 noiembrie la Riyadh, organizaţia Reporteri fără Frontiere cere semnarea unei petiţii prin care vor solicita tuturor membrilor G20 eliberarea imediată a 34 de jurnalişti care se află după gratii în Arabia Saudită.

Organizaţia neguvernamentală, ce are ca obiectiv apărarea libertăţii presei, menţionează că aceşti jurnalişti, printre care Nassima Al-Sadah, Ali Al-Omari şi Raif Badawi, au fost arestaţi din cauza articolelor sau postărilor de blog pe care le-au scris sau, în unele cazuri, doar pentru un tweet distribuit. Mulţi dintre ei au fost maltrataţi şi chiar torturaţi în detenţie, notează media-azi.md.

Clasată pe locul 170 din 180 de ţări în Indexul mondial al libertăţii presei din 2020 al Reporteri fără Frontiere, Arabia Saudită este unul dintre cele mai prolifice state în ceea ce priveşte întemniţarea reprezentanţilor mass-media.
Similare
RECOMANDĂRI