Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Furtuni de primăvară, în Europa. Rafalele de vânt au atins 100 de km/h în nordul Franţei

Transporturile au fost puternic perturbate în Germania şi Belgia, din cauza unei furtuni puternice. Un om a fost ucis de un copac, prăbuşit peste maşină în care se afla. Vântul puternic a provocat pagube mari şi în Franţa. Iar meteorologii anunţa că mai pot fi înregistrate pe parcursul zilei asemenea vijelii. 

Furtuna Eberhard abătută asupra nord-vestului Germaniei a prăbuşit arbori pe liniile de cale ferată şi şosele, aşa că traficul rutier şi feroviar a fost puternic afectat. Nivelul de alertă meteo a fost ridicat la cel mai mare posibil pentru landul Renania de Nord-Westfalia, unde rafalele de vânt au depăşit 110 km/h şi la un moment dat, au atins chiar 150 de km/h. Copacii au fost pur şi simplu smulşi din rădăcini, iar acoperişurile - luate pe sus. 

Reţeaua feroviară a avut cel mai mult de suferit; numeroase trenuri au fost anulate iar, dacă au circulat, au avut întârzieri foarte mari. 

Circulaţia tramvaielor a fost perturbată la Bruxelles de vântul puternic . Pe litoralul belgian au fost rafale de până la 90 de km pe oră. 
În zona metropolei Lille, în Franţa, furtuna a stricat tot ce a întâlnit în cale: case, maşini, stâlpi, copaci. Serviciile de intervenţie au făcut cu greu faţa numărului covârşitor de apeluri. Localnicii au fost atenţionaţi să evite pe cât posibil deplasările. 
Similare
RECOMANDĂRI