Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul egiptean a deschis accesul publicului în două dintre cele mai vechi piramide, care nu au mai fost vizitate din 1965

Guvernul egiptean a deschis accesul publicului în două dintre cele mai vechi piramide. Ele nu au mai fost vizitate din 1965. Piramidele au fost închise din cauza gradului ridicat de avariere care punea probleme de securitate.

Piramida lui Sneferu şi Piramida Roşie se află în necropola de la Dahshur, situată la 40 de kilometri sud de Cairo. Piramida lui Sneferu, numită şi „cea îndoită”, este considerată o fază de tranziţie în arhitectura faraonilor.

Au mai fost scoase la lumină sarcofage din piatră, argilă şi lemn. Unele conţineau mumii şi măşti funerare.

Mustafa Waziri, preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor: „Obiectele nu au fost găsite în mormânt, ci în  dărâmături. Am să vă spun un secret. Când am recuperat artefactele am descoperit că este o zonă foarte bogată în morminte ascunse, aşa că am decis ca luna viitoare să începem propriile săpături”.

Egiptul speră că noile descoperiri vor creşte veniturile din turism, după ce sectorul cel mai important al economiei a fost grav afectat de evenimentele politice declanşate după revolta din 2011.

Similare
RECOMANDĂRI