Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Greva din Franţa se prelungeşte până pe 10 decembrie

Franţa e blocată, pentru a treia zi consecutiv, din cauza grevei declanşate ca răspuns la anunţul Guvernului de reformare a pensiilor. Trenurile şi avioanele anulate, staţiile de metrou închise dau pur şi simplu peste cap circulaţia în acest weekend. La acestea se adaugă şi riscul ca benzinăriile să rămână fără stocuri din cauza blocării unor depozite de carburanţi.

Primul sfârşit de săptămână în care francezii încep să-şi completeze listele de cumpărături pentru sărbători este puternic afectat de grevă. Gările sunt pline doar de călători deznadăjduiţi, circulaţia metrourilor, autobuzelor şi avioanelor este serios afectată, aproape nimic nu circulă şi nici nu sunt şanse prea mari să se schimbe ceva.

Transportatorii rutieri se alătură şi ei protestului, nemulţumiţi de creşterea fiscalităţii la carburanţi iar vestele galbene au pregătit o nouă zi de acţiune. Mai multe depozite de carburanţi sunt blocate, iar unele staţii de bezină riscă să rămână fără stocuri.

Mobilizarea sindicatelor este exemplară. Răspunsurile Guvernului nu par, cel puţin deocamdată, pe placul greviştilor. La începutul săptămânii, reprezentanţii principalelor centrale sindicale se vor întâlni cu membrii Guvernului care au lucrat la planul de reformă. Punctele de divergenţă rămân creşterea vârstei de pensionare, eliminarea regimurilor speciale şi introducerea unui sistem de puncte şi a regimului universal.

Similare
RECOMANDĂRI