Grecia este prima ţară europeană care deschide porţile pentru turiştii chinezi, ţara de origine a coronavirusului
Vizualizari:

Grecia este prima ţară europeană care deschide porţile pentru turiştii chinezi, ţara de origine a coronavirusului

Grecia a anunţat vineri lista celor 29 de ţări din care va accepta turişti începând cu 15 iunie, când se vor relua zborurile internaţionale pe aeroporturile din Atena şi Salonic, transmite publicaţia Kathimerini. Printre ţările acceptate se numără şi China, ţara de origine a coronavirusului, criticată la nivel global pentru manipularea datelor publice legate de gestionarea crizei.

Lista completă a ţărilor: România,Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveţia, Estonia, Japonia, Israel, China, Croaţia, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia şi Finlanda, scrie G4Media.

Lista a fost realizată pe baza datelor epidemiologice din fiecare ţară şi luând în calcul informaţiile de la Agenţia Europeană pentru Siguranţă Aviatică (EASA) şi recomandările epidemiologilor.

Vizitatorii din aceste ţări care vin cu avionul în Grecia vor fi testaţi, prin sondaj, pe aeroport, potrivit Kathimerini.

Pentru ţările care nu sunt pe listă continuă interdicţia de călătorie impusă de Grecia, dar pe 1 iulie va exista o revizuire a listei.

Similare
RECOMANDĂRI