Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gigantul auto Volkswagen a fost dat în judecată de peste 1600 de investitori din cauza scandalului "Dieselgate"

Cei peste 1600 de investitori cer daune de aproape 10 miliarde de euro, pentru că au suferit pierderi în scandalul "Dieselgate".

Acţionarii care au dat în judecată compania acuză Volkswagen de înşelătorie. Ei spun că, dacă ar fi ştiut de problemele cu motoarele poluante, şi-ar fi vândut mai devreme acţiunile sau nu ar mai fi cumpărat acţiuni.

Andreas Tilp,  avocatul acuzării: "Volkswagen anunţase că pune la punct motoare diesel revoluţionare, nepoluante. În 2008, deja ştiau că nu le pot face. Ar fi trebuit să informeze piaţa. Dar nu au făcut-o. Au recurs la fraude."

Volkswagen a suferit pierderi uriaşe dupa izbucnirea scandalului Dieselegate, acum 3 ani, când Agenţia americană pentru protecţia mediului a dezvăluit că o parte din motoarele Diesele nu respectă normele de poluare.

În condiţii normale de exploatare, nivelul noxelor era de 35 de ori mai mare decât limita admisă. Volkswagen face obiectul unor anchete în toată lumea: până acum a plătit amenzi de 28 de miliarde de euro. Iar acţiunile s-au prăbuşit.

Investitorii cer acum în instanţă despăgubiri pentru că preţul acţiunilor a scăzut cu aproape 40 de procente, imediat după ce a început "Dieselgate".

Similare
RECOMANDĂRI